Blog navigation

Laatste berichten

Een nieuwe dimensie toevoegen aan je ruimte met fotobehang
Een nieuwe dimensie toevoegen aan je ruimte met fotobehang

Wil je een nieuwe dimensie toevoegen aan je ruimte? Dan is fotobehang de perfecte oplossing voor jou! Met fotobehang...

Read more
Wat is fotobehang en hoe kan het je ruimte transformeren?
Wat is fotobehang en hoe kan het je ruimte transformeren?

Fotobehang is een opvallende en creatieve vorm van muurdecoratie die je ruimte kan transformeren. Het is een...

Read more
Ontdek de perfecte kleur behang voor jouw keuken
Ontdek de perfecte kleur behang voor jouw keuken

Het kiezen van de juiste kleur behang voor je keuken is een essentiële stap in het creëren van een stijlvol en...

Read more
Ontdek de perfecte kleur behang voor jouw slaapkamer.
Ontdek de perfecte kleur behang voor jouw slaapkamer.

De keuze van de juiste kleur behang kan een groot verschil maken in de sfeer en uitstraling van je slaapkamer. Het is...

Read more
Ontdek de perfecte kleur behang voor jouw woonkamer.
Ontdek de perfecte kleur behang voor jouw woonkamer.

Het kiezen van de juiste kleur behang voor je woonkamer is een essentieel onderdeel van het creëren van de gewenste...

Read more

Wat is fotobehang? ontdek het hier

 

Kan je interieur wat opfrissing gebruiken? Of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning? Dan is dit hét moment om jouw muren onder handen te nemen. En wat is nu een betere manier om je interieur een warme sfeer te geven, dan één of meerdere muren bekleed met fotobehang. Fotobehang? Waarschijnlijk heb je er ooit wel al eens van gehoord, maar wat is het nu eigenlijk precies? In deze blog kan je klaar en duidelijk lezen wat fotobehang is en met welke soorten fotobehang je je muren kan behangen.

Fotobehang Politieke Vintage Wereldkaart

Foto wat? Fotobehang!

We beginnen bij het begin: wat is fotobehang? Fotobehang is behang met een levensgrote foto of afbeelding erop, in plaats van een klein repetitief patroon. Fotobehang wordt exact op maat van jouw muren gemaakt en vult een hele muur – of meerdere muren - met een sfeervol beeld. Dat zorgt voor tal van creatieve mogelijkheden om je interieur een compleet nieuwe look te geven! Wat dacht je van bergen fotobehang met prachtig levensgroot berglandschap tegen de muur van jouw slaapkamer? Of fotobehang met een grote wereldkaart in je living? Je hoort het al, fotobehang is de beste remedie tegen een saaie, lege muur en maakt je woning een stuk persoonlijker. Welke verschillende soorten fotobehang kan ik kiezen? En waar wordt fotobehang van gemaakt? Dat lees je hieronder.

Fotobehang Rotsgebergte en wolken zonsondergang landschap Reis uitzicht wildernis natuur rustig landschap

Vlies fotobehang

Vlies fotobehang bestaat uit kwaliteitsvol vliesbehang. Het wordt gemaakt van duurzaam vliesmateriaal dat vele malen sterker is dan traditioneel behangpapier. Vliesbehang wordt ook wel eens snelbehang genoemd. Je kan de lijm namelijk rechtstreeks op de muur smeren en vervolgens het behang erop plakken. Het is dus niet nodig om de behangstroken eerst in te smeren met lijm. Dat maakt het behangen een stuk eenvoudiger dan behangen met traditioneel behang: je hebt geen behangtafel nodig en het aanbrengen van de behangstroken gaat veel sneller. Vliesbehang is bovendien bijzonder gemakkelijk aan te brengen. Je hoeft echt geen professionele behanger te zijn, werkelijk iedereen kan het!

Fotobehang Chinees huis

Fotobehang

Afwasbaar vlies fotobehang ECO Premium

Voor ruimtes waar er veel rechtstreeks contact is met de muren of waar de muren snel vochtig of vuil kunnen worden, is er een afwasbaar vlies ECO Premium fotobehang. Dit fotobehang is iets dikker en bevat een matte, afwasbare beschermlaag van laminaat. Dit beschermt het fotobehang tegen krassen, vuil, vocht en vetvlekken. Kies zeker voor afwasbaar vlies ECO Premium fotobehang als je een kamer wil behangen waar de muren veel te verduren krijgen. Denk aan een kamer waar vaak kinderen of huisdieren zijn, een keuken, een badkamer of een ruimte waar veel contact is met de muren, zoals een trappenhal of fitnessruimte. Ook voor de muren van je handelszaak raden we afwasbaar fotobehang ECO Premium aan.

Fotobehang Persoonlijk paradijs op een prachtig wit zandstrand bij zonsondergang

Fotobehang

Zelfklevend fotobehang

Zoals we al zeiden, is zelf behangen met vlies fotobehang erg gemakkelijk. Wil je toch liever niet met lijm aan de slag? Dan hebben nog een ander soort fotobehang voor jou: zelfklevend fotobehang. Zelfklevend fotobehang is gemaakt van Vinyl en is minstens zo stevig en kwaliteitsvol als vlies fotobehang. Het verschil tussen vlies fotobehang en zelfklevend fotobehang zit hem in de behangmethode: bij zelfklevend fotobehang heb je geen lijm nodig, maar kan je het behang rechtstreeks tegen de muur kleven. Het enige wat je hoeft te doen, is voorzichtig de folie aan de achterkant verwijderen en de behangstrook tegen de muur plakken. Geen lijm, geen gedoe!

Zelfklevend Fotobehang moerassige oever van een kalme rivier op een herfstavond

Zelfklevend fotobehang

Behang

Behang wordt, net zoals vlies fotobehang, gemaakt van stevig, kwaliteitsvol vliesbehang. Op welk vlak verschilt behang dan met fotobehang? Het verschil zit hem in het eindresultaat. Bij fotobehang zie je een grote foto of afbeelding tegen de muur, terwijl je bij behang een kleiner patroon ziet dat zich op iedere behangstrook herhaalt. Denk maar aan het klassieke bloemetjesbehang, behang met strepen... Of bekijk dit behang met geometrische bladerprint maar eens, en je ziet exact wat we bedoelen.

Behang Monochroom naadloos patroon met wild bloeiende weide bloemen en kruiden getekend met contourlijnen op lichte achtergrond

Behang

Behangcirkels

Wil je niet de hele muur behangen, maar je interieur toch een persoonlijke toets geven? Dan is een behangcirkel een uitstekende keuze! Een behangcirkel is een ronde sticker met een mooie foto of afbeelding erop. Jouw behangcirkel bestaat uit een flinterdunne folie met een matte finish, waardoor het lijkt alsof de afbeelding rechtstreeks op de muur is geschilderd. Sier de muur van je leefruimte met een prachtige rustieke behangcirkel met Schotse Hooglander of ga voor een leuke behangcirkel met betoverend bos voor de kinderkamer. Dankzij de zelfklevende laag kan je je behangcirkel eenvoudig tegen de muur kan plakken en later net zo gemakkelijk weer verwijderen.

Behangcirkel Prachtige gehoornde Schotse Hooglanders genietend van de zonsopgang op een bevroren weide in de Italiaanse Dolomieten

Behangcirkels

Wat voor fotobehang of behang je ook kiest, behang van Fotobehangopuwmaat.be staat altijd voor kwaliteit. Elk soort behang levert een prachtig kunstwerk op die de sfeer in jouw interieur naar een hoger niveau brengt. De afbeelding of foto wordt gedrukt in ultra-HD kwaliteit, met de beste milieuvriendelijke inkt. Verwacht je aan levensechte kleuren en haarscherpe details die jaren zullen stralen. En dat exact op maat van jouw muren. Wil je je interieur decoreren met sfeervol fotobehang, maar heb je nog vragen of weet je niet goed wat kiezen? Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord met informatie en advies op maat.

KOOP FOTOBEHANG OP MAAT


 
Posted in: Fotobehang